Wojna z HPV (Menedżer Zdrowia, 2009)
Co dwie minuty na raka szyjki macicy umiera na świecie jedna kobieta. W Polsce nowotwór ten rozpoznaje się u 10 kobiet dziennie – połowa z nich umiera. W tym roku globalny sztab kryzysowy do spraw walki z tą chorobą zebrał się w Malmö, na 25. International Papillomavirus Conference.