Srebrne bloki od Alvo - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
– Nowoczesny blok operacyjny to przede wszystkim taki, który spełnia wymagania rozporządzeń i norm obowiązujących w Unii Europejskiej. Musi on być optymalnie zaprojektowany w stosunku do przeznaczenia, mieć nowoczesne urządzenia i być wykonany w nowoczesnej technologii. Standardem powinno być także wykorzystywanie w jego pracy zintegrowanego systemu sterowania urządzeniami, który umożliwia kontrolę urządzeń z jednego panelu sterowania – mówi w rozmowie z Menedżerem Zdrowia , Tadeusz Olszewski, dyrektorem Alvo Medical Grupa Gastrometal.