Ruchy pozorne - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2009)
Jednym z najczęściej pojawiających się ostatnio w środkach masowego przekazu tematów (oczywiście obok meksykańskiej świńskiej grypy) jest zapowiedź przygotowywania w Ministerstwie Zdrowia projektu ustawy o dobrowolnych ubezpieczeniach zdrowotnych. Miałaby ona wejść w życie już od początku przyszłego roku. Mimo tego że zapowiedzi przedstawiono w bardzo ogólnej formie, pomysł ma już zarówno gorących zwolenników, jak i zaciekłych przeciwników.