Powracają relikty przeszłości - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2009)
W czasach, gdy w Polsce w sposób niespotykany w innych krajach, kuchenną – pozaparlamentarną drogą dokona się prawdopodobnie w ok. 70 szpitalach zmiany formy organizacyjno-prawnej (gdy jeszcze tak niedawno dywagowano nad wdrożeniem w systemie sieci szpitalnych) uciekają nam fakty, z których wyłania się ponury obraz reliktowego marnotrawstwa środków finansowych w szpitalach.