Uwolnijmy lekarzy od kwitków - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2009)
Wraz z rozwojem rynku medycznego wzrasta zapotrzebowanie na usługi personelu medycznego. W Polsce po latach nadmiaru i eksportu lekarzy, pojawił się ich niedobór. Zastanówmy się, czy jest to niedobór pozorny, czy faktyczny. Czy mamy do czynienia z brakiem lekarzy, czy raczej ze złą organizacją pracy i niedoborem personelu pomocniczego?