Sternicy z Łodzi - Kardas, Przemysław (Menedżer Zdrowia, 2009)
Polski uniwersytet wygrał europejską rywalizację o prowadzenie programu naukowo-badawczego. Wyniki badań odpowiedzieć mają na pytanie, jak postępować z pacjentami, którzy nie współpracują z lekarzami i nie przyjmują leków.