Geriatria dopiero raczkuje - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2009)
Coraz większy odsetek ludzi starych i wymagających ciągłej opieki społecznej i zdrowotnej spowoduje już niebawem pytania o sposób wywiązania się państwa z jego konstytucyjnych obowiązków wobec obywateli. Czy nam się to podoba, czy nie, program opieki nad ludźmi w podeszłym wieku należy rozpocząć już teraz.