KARDIOCHIRURGIA DOROSŁYCHTętniak rzekomy ściany boczno-tylnej lewej komory z istotną niedomykalnością zastawki dwudzielnej skutecznie leczony pierwotnym zeszyciem wrót tętniaka. Opis przypadku - Zieliński, Dariusz; Dyk, Wojciech; Jasińska, Małgorzata; Konka, Marek; Zygier, Marcin (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2009)
Autorzy omawiają przypadek tętniaka rzekomego lewej komory ze współistniejącą niedomykalnością zastawki dwudzielnej skutecznie leczony pierwotnym zeszyciem wrót tętniaka.