Projekt Woman II - Milewicz, Andrzej; Jędrzejuk, Diana; Bolanowski, Marek (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2003)
Projekt Woman II jest programem edukacyjno-informacyjnym Komisji Europejskiej. Stanowi kontynuację projektu Woman I, realizowanego w latach 1998–2002 przez 4 ośrodki w 3 krajach. Po pomyślnym zakończeniu projektu Woman I i przyjęciu jego wyników stwierdzono potrzebę jego powiększenia i rozpowszechnienia w krajach Unii Europejskiej. W projekcie Woman II uczestniczy 16 ośrodków z 13 krajów. Celem projektu jest poprawa efektywności klinicznej i ciągłości opieki nad kobietami menopauzalnymi. Serwis Woman adresowany jest do kobiet okołomenopauzalnych i personelu medycznego zainteresowanego tematyką menopauzy. Projekt daje możliwość dostępu do strony internetowej w wielu językach, zapewnia wysokiej jakości informację medyczną, umożliwia konsultacje i porady on-line, czat z innymi pacjentkami.