Gigant z Wilanowa - Sygut, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2009)
W warszawskim Wilanowie powstaje prywatny szpital Medicover. Będzie to pierwszy w Polsce niepubliczny zakład medyczny mający tak bogatą ofertę usług szpitalnych i spełniający najwyższe światowe standardy medyczne. Koszt tego przedsięwzięcia wyniesie 40 mln euro. To największa inwestycja szpitalna w historii prywatnych placówek zdrowotnych w kraju i jedna z największych w Europie.