Złapał Kozak Tatarzyna - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2009)
W powszechnej opinii reforma służby zdrowia jest sprawą trudną. Trudność ta nie polega jednak na tym, że nie wiadomo, co zrobić, a na tym, że zrobienie tego, co trzeba, musiałoby się wiązać z przezwyciężeniem społecznego oporu, co grozi rządzącym wyrzuceniem na polityczny aut. Nie można jednak lekceważyć faktu, że Polacy są naprawdę niezadowoleni ze służby zdrowia i oczekują reform.