Zdrowe spółki (Menedżer Zdrowia, 2009)
Zaczęło się w Ełku – tam dziesięć lat temu pierwszy samorządowy szpital zaczął działać w formie spółki. Rocznicę tę obchodzono w Zamościu na specjalnej konferencji. Dziś w tej formie działa 100 na 460 szpitali samorządowych. Konferencja odbyła się pod patronatem wydawcy Menedżera Zrowia , a transmisję z jej obrad można było śledzić na stronach www.termedia.pl .