NFZ – precz z profilaktyką! - Miadziołko, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2009)
Narodowy Fundusz Zdrowia przypomina nam, zarządzającym szpitalami, na każdym spotkaniu, że płatności za usługi medyczne wykonane ponad limit określony w kontrakcie będą dotyczyć tylko procedur nagłych, ratujących życie. Do czego to doprowadzi?