Miejsce leczenia skojarzonego w astmie oskrzelowej i przewlekłej obturacyjnej chorobie płuc - Liebhart, Jerzy (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2009)
W leczeniu astmy i przewlekłej obturacyjnej choroby płuc (POChP) zastosowanie znajduje wiele preparatów o zróżnicowanym mechanizmie działania. Niezwykle istotny jest więc taki ich dobór, który stwarza szansę na uzyskanie możliwie największej skuteczności przy możliwie najmniejszych objawach niepożądanych. Spełnienie tego kryterium zawsze powinno być podstawową regułą leczenia skojarzonego.