Imikwimod w leczeniu kłykcin kończystych narządów płciowych - Michajłowski, Igor; Sobjanek, Michał; Michajłowski, Jerzy; Włodarkiewicz, Adam (Dermatology Review/Przegląd Dermatologiczny, 2009)
Obecnie w leczeniu kłykcin kończystych posługuje się metodami inwazyjnymi oraz niezabiegowymi. Coraz częściej metody te są łączone. W pracy autorzy przedstawiają aktualny stan wiedzy na temat miejscowego leczenia kłykcin kończystych w okolicy anogenitalnej za pomocą imikwimodu w monoterapii i w połączeniu z innymi metodami. Szczególną uwagę zwrócono na leczenie chorych immunokompetentnych, pacjentów z immunosupresją (zakażonych wirusem HIV) i kobiet w ciąży.