Rządy komitetów kolejkowych - Pasek, Mariusz (Menedżer Zdrowia, 2009)
Dziś kolejki – dla wielu symbol PRL – trudno zobaczyć w sklepach czy przed kinami. Przetrwały jednak i mają się znakomicie w ochronie zdrowia. Ponoć ten, kto rozwiąże problem kolejek do lekarzy, zostanie wyniesiony na ołtarze. Ale czy znajdzie się taki śmiałek? Ktoś, kto narazi się potężnej grupie interesów, dla której kolejki to świetny biznes?