Powstanie Ewidencja Pokrzywdzonych - Łanda, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2009)
Z inicjatywy Stowarzyszenia CEESTAHC (Central & Eastern European Society of Technology Assessment in Health Care; www.ceestahc.org), w lutym 2010 r. rozpocznie się realizacja projektu pod nazwą „Ewidencja Pokrzywdzonych”. Celem tego przedsięwzięcia będzie wnikliwa ocena zgłoszonych bądź też aktywnie wyszukanych świadczeń medycznych, do których dostęp w Polsce jest ograniczony.