Syndrom Gauguina u kobiet w okresie przejścia menopauzalnego - Sobieszczańska, Sylwia; Połać, Ireneusz; Stetkiewicz, Tomasz (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2009)
Niniejszy artykuł poświęcony jest próbie analizy i opisu problemów związanych z rozwojowymi przemianami osobowości u kobiet w okresie przejścia menopauzalnego.