Śmiertelne pigułki z Internetu - Cywiński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2010)
– To masowy mord! – tak mocne słowa jeszcze nigdy nie padły z Brukseli. Komisarz Unii Europejskiej ds. prze-mysłu Günter Verheugen bije na alarm: we Wspólnocie handel podrabianymi lekarstwami osiągnął zastraszające rozmiary. Ponad połowa medykamentów oferowanych w Internecie to fałszywki. Dla zysku ich producenci i dystrybutorzy biorą w rachubę nawet powodowanie zgonów.