Przedsiębiorczość zniewolona - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2010)
Niedawno obiegły prasę alarmistyczne wyniki kontroli NIK w szpitalach publicznych. – Stan techniczny 43 z 48 skontrolowanych obiektów był nieodpowiedni i stwarzał zagrożenie dla życia i zdrowia ludzi – napisano w końcowym raporcie.