Infekcyjne zapalenie wsierdzia (IZW) – zalecenia Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego z 2009 roku - Stępińska, Janina (Kardiologia na co Dzień, 2010)
W artykule przedstawiono zalecenia Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego dotyczące profilaktyki, rozpoznawania i leczenia infekcyjnego zapalenia wsierdzia.