Wojna o pięć złotych - Pędziwol, Aureliusz M. (Menedżer Zdrowia, 2010)
Bohater reklamy Plusa oddaje za 5 złotych pół miasta. W Czechach też poszło o równowartość tej kwoty: 30 koron. Właśnie tyle wystarczyło, by prawica straciła władzę nie w połowie, lecz we wszystkich województwach, a do tego jeszcze sporą część senatu.