Grant na tętniaka (Menedżer Zdrowia, 2010)
Co roku Fundacja na rzecz Wspierania Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny organizuje konkurs dla polskich naukowców, w którym nagrodą są granty na prowadzenie własnych projektów badawczych. Jedną z nagrodzonych w 2010 roku jest dr Joanna Pera z Kliniki Neurologii Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego.