Laserowe cacko - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2010)
Precyzyjny, bezpieczny i niezawodny – to określenia, jakich używają lekarze z Centrum Medycznego Mavit, mówiąc o nowym supernowoczesnym laserze femtosekundowym, za pomocą którego już wykonano pierwsze zabiegi. Z powodzeniem. Laser, za pomocą którego można dokonywać korekcji wad wzroku zaprezentował prezes Mavitu Andrzej Mądrala. To pierwsze tego typu urządzenie w Polsce. Kosztowało pół miliona euro.