Na ratunek ratownictwu - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2010)
System ratownictwa medycznego w naszym kraju wciąż ewaluuje. Mimo braków sprzętowych i finansowych łańcuch przeżycia powoli staje się mocniejszy i coraz rzadziej dochodzi do jego przerwania. Ratownicy medyczni każdego roku udzielają pomocy niemal 3 miliony razy. Uczestniczą też w akcjach ratunkowych związanych z ponad 400 tys. wypadków. Ciągłe zmiany prawne, a także braki finansowe oraz sprzętowe nie ułatwiają im codziennej pracy. Tymczasem na rynku pojawiają się produkty, które mogą znacznie pomóc w ratowaniu ludzkiego życia. W co zainwestować i skąd wziąć na to pieniądze?