Prokreacja w wieku przedmenopauzalnym - Gadomska, Halina; Głuszak, Michał; Wielgoś, Mirosław (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2010)
Ciąża i poród u kobiet w wieku premenopauzalnym wiążą się z podwyższonym ryzykiem ich przebiegu. W niniejszej pracy przedstawiono problem prokreacji, najczęściej występujące powikłania ciąży i porodu, zwracając uwagę na aktualne możliwości postępowania.