Obrazowanie kompleksu łechtaczkowego w diagnostyce seksuologicznej - Błażejewska, Anita; Lew-Starowicz, Zbigniew; Łukasiewicz, Monika (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2010)
W przeciwieństwie do diagnostyki seksuologicznej u mężczyzn umiejętność oceny i pomiaru fizjologicznych zmian podczas odpowiedzi seksualnej u kobiet jest dość poważnym wyzwaniem. Ważnym aspektem seksualności kobiet jest stopień podniecenia seksualnego, fenomen nadal trudny do obiektywnej oceny. Celem tego artykułu jest przegląd dostępnych obecnie obrazowych metod diagnostycznych, przede wszystkim kompleksu łechtaczkowego, poznanie ich zalet i wad.