Kosztowna prowizorkaRozmowa z Władysławem Sidorowiczem, przewodniczącym senackiej Komisji Zdrowia, b. ministrem zdrowia - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Bez ogólnonarodowej debaty publicznej na temat zdrowia, podobnej do tej, która odbyła się w Stanach Zjednoczonych podczas kampanii wyborczej z udziałem Obamy i McCaina, reformy, istotnej zmiany w Polsce przeprowadzić nie można – mówi Sidorowicz.