Porządek musi być - Nyczaj, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2010)
Od grudnia ubiegłego roku Ministerstwo Zdrowia pracuje nad nowym rozporządzeniem w sprawie dokumentacji medycznej. Obecny projekt to już trzecia regulacja w tej sprawie. Rozporządzenie ma dotyczyć nie tylko zakładów opieki zdrowotnej, ale również wszystkich innych podmiotów udzielających świadczeń zdrowotnych, w tym praktyk lekarskich oraz praktyk pielęgniarek i położnych. Odbył się już pierwszy etap konsultacji społecznych.