Spisani na straty - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2010)
Polskie państwo powinno zacząć kampanię zachęcania do palenia tytoniu i prowadzenia niezdrowego trybu życia. Oszczędzono by wtedy obywatelom kolejnej hipokryzji w życiu publicznym. Żyjemy coraz dłużej, w najbliższych latach liczba osób powyżej 65. roku życia wzrośnie skokowo. System opieki i pomocy dla osób w podeszłym wieku nie jest przygotowany na te zmiany.