Francja – elegancja - Czupryniak, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2010)
Francuski system opieki zdrowotnej od 10 lat jest oficjalnie uważany za jeden z najlepszych. Pierwszy raz dała temu wyraz Światowa Organizacja Zdrowia w 2000 r., plasując Francję na pierwszym miejscu w opublikowanym dorocznym Raporcie o Stanie Zdrowia na Świecie.