Usługi spółka z o.o. - Wieczorkowska, Anna (Menedżer Zdrowia, 2010)
Konieczność redukcji kosztów spędza sen z powiek nie tylko szefom polskich szpitali, ale również niemieckich, i to zarówno zarządzającym placówkami prywatnymi, jak i publicznymi. Dobrym sposobem na obniżenie kosztów może być outsourcing, czyli zlecenie wykonywania pewnych czynności innemu podmiotowi.