Uciec od kokainy (Menedżer Zdrowia, 2010)
Doktor hab. Małgorzata Filip z Pracowni Farmakologii i Uzależnień w Zakładzie Farmakologii Instytutu Farmakologii PAN w Krakowie jest jedną z laureatek działającej przy Polpharmie Fundacji na Rzecz Wspierania Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny. W ramach VIII edycji konkursu otrzymała grant na badania, w których zajmie się leczeniem uzależnienia od kokainy.