Polskie weto - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2010)
Ministrowie zdrowia państw członkowskich Unii Europejskiej zgromadzeni na posiedzeniu Rady ds. Zatrudnienia, Polityki Społecznej, Zdrowia i Ochrony Konsumentów (EPSCO) w dniu 7 czerwca doszli do porozumienia w sprawie projektu dyrektywy dotyczącej stosowania praw pacjenta w transgranicznej opiece zdrowotnej. To niewątpliwy sukces polityczny unijnej prezydencji hiszpańskiej, ale także z całą pewnością dobra wiadomość dla Europejczyków.