Ocena donosowych prób prowokacyjnych na różne alergeny – pyłek roślin - Samoliński, Bolesław; Rapiejko, Piotr (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2010)
Autorzy omawiają specyfikę próby prowokacyjnej z alergenami pyłku roślin. Przedstawiono zestawy alergenów pyłkowych stosowane do prób prowokacyjnych.