Plan Więckowskiej - Szparkowska, Sylwia (Menedżer Zdrowia, 2010)
Już za rok pojawią się pierwsze prywatne polisy zdrowotne. Mechanizm chroniący przed selekcją pacjentów obejmowanych ubezpieczeniem to nowy pomysł resortu zdrowia na reformę systemu.