Atrakcyjna Rzeczpospolita - Goszyk, Marcin (Menedżer Zdrowia, 2010)
Z jednej strony bieda z nędzą, z drugiej – olbrzymie potrzeby i inwestycje. Dlaczego polski rynek medyczny jest atrakcyjny dla zagranicznych inwestorów? Wydaje się, że ostatnie miesiące to zamknięcie długiego procesu budowy infrastruktury ambulatoryjnej i wejście w okres, w którym zarówno ambicje uczestników rynku medycznego, jak i dostępny kapitał każą spojrzeć w kierunku lecznictwa zamkniętego.