Polska cegiełka w walce z rakiem (Menedżer Zdrowia, 2010)
Profesor Jacek Szepietowski (Akademia Medyczna we Wrocławiu) jest jednym z laureatów działającej przy Polpharmie Fundacji na rzecz Wspierania Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny. W ramach VIII edycji konkursu otrzymał grant na prowadzenie badań nad rakiem skóry.