Marketing nie zastąpi empatii (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Pacjent od lekarza i pielęgniarki oczekuje przede wszystkim empatii. Nawet najlepiej wyposażona klinika i najbardziej agresywny marketing tego nie zastąpi – mówiła Danuta Cholewicka z Naczelnej Izby Pielęgniarek i Położnych podczas I Forum Marketingu i PR w Ochronie Zdrowia zorganizowanego przez wydawnictwo Termedia.