Porozmawiajmy o higienie (Menedżer Zdrowia, 2010)
Nadchodzi sezon grypy i przeziębień... Jak powstrzymać rozprzestrzenianie się chorób? Czy w tym sezonie również musimy się obawiać pandemii grypy wywołanej wirusem H1N1? Czy w polskich szpitalach jesteśmy dostatecznie chronieni przed zakażeniami? – to pytania, na które próbują odpowiedzieć sobie epidemiolodzy i lekarze z całego świata, ale to również problem, który dotyczy bezpośrednio każdego z nas.