DZIELIMY SIĘ DOŚWIADCZENIEMRopień śródpiersia przedniego jako ciężkie powikłania urazu komunikacyjnego - Wojtuń, Kazimierz; Kądziołka, Wojciech; Kobak, Grzegorz; Kądziołka, Joanna (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2010)
Opisano przypadek 61-letniego mężczyzny po urazie przedniej ściany klatki piersiowej w wyniku wypadku komunikacyjnego, powikłanego stanem septycznym, ropniakiem śródpiersia przedniego i ropowicą ściany klatki piersiowej.