PRAWO I ETYKA W MEDYCYNIESekcja zwłok - Wroński, Konrad; Bocian, Roman; Cywiński, Jarosław; Dziki, Adam (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2010)
Sekcja zwłok jest rodzajem interwencji medycznej, dlatego każdy lekarz powinien znać prawne aspekty z nią związane.