Dobry szpital tanio oddam - Majer, Patrycja (Menedżer Zdrowia, 2010)
Ministerstwo Obrony Narodowej podjęło decyzję w sprawie dziewięciu szpitali wojskowych, w tym jednego uzdrowiskowego. Wszystkie „niepotrzebne” żołnierzom placówki mają trafić w ręce samorządów lub uniwersytetów medycznych.