Zakontrolować na śmierć - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2010)
Kilka lat temu tysiące warszawiaków miało problemy z realizacją recept, ponieważ aptekarze odsyłali ich do lekarzy z powodu nieprawidłowego, zdaniem Narodowego Funduszu Zdrowia, umieszczania powszechnie używanego i zrozumiałego skrótu nazwy miasta – W-wa. Ostatnio panikę wzbudziła plotka (ale czy na pewno plotka?) o obowiązku umieszczania na recepcie kodu pocztowego – na wszelki wypadek, w obawie o swoje finanse, aptekarze nie przyjmowali recept bez dodatkowych numerków.