Do pracy, rodacy! - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Prawie od dziesięciu lat Unia Europejska zabierała się do stworzenia aktu pozwalającego na swobodny przepływ usług w dziedzinie ochrony zdrowia. Nie ma co się dziwić – swoboda przepływu towarów i usług (w tym pracy) jest podstawą działania gospodarki w ramach wspólnoty.