www.doktor.pl - Nyczaj, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2011)
Powszechne przekonanie, że lekarze są grupą zawodową nieinteresującą się internetem, jest błędne. Błędne jest również założenie, że z globalnej sieci korzystają wyłącznie najmłodsi medycy. Jak dowodzą wyniki badań przeprowadzonych ostatnio przez GFK Polonia, lekarze i farmaceuci to grupy zawodowe najczęściej posługujące się internetem.