Ubezpieczeniowa jazda obowiązkowa Rozmowa z Markiem Kaliszkiem, Prezesem Zarządu Mentor SA - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2011)
– Sektor ochrony zdrowia jest bardzo wrażliwy społecznie. Każda informacja psująca wizerunek szpitala jako miejsca, gdzie pomaga się cierpiącym ludziom, wzbudza duży niepokój. Dyskomfort jest całkowicie zrozumiały, gdyż każdy z nas zetknął się przynajmniej raz w życiu ze środowiskiem szpitalnym. Z tego względu nie można oddzielać profesjonalizmu od, jak pan to ujął, „ludzkiego podejścia”. To musi być element fachowej i kompetentnej obsługi – mówi Kaliszek.