Opis przypadkuAterektomia rotacyjna u osoby z niestabilną chorobą wieńcową i dużym ryzykiem rewaskularyzacji chirurgicznej - Dobrzycki, Sławomir; Dubicki, Artur; Kralisz, Paweł; Nowak, Konrad (Advances in Interventional Cardiology/Postępy w Kardiologii Interwencyjnej, 2011)
85-letni mężczyzna z niestabilną chorobą wieńcową, leczony kompleksową angioplastyką pnia, gałęzi przedniej zstepującej i okalającej lewej tętnicy wieńcowej z zastosowaniem rotablacji i implantacją trzech stentów uwalniających lek antyproliferacyjny (tzw. technika Rota-DES).