Węzeł gordyjski - Masełbas, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2011)
Pod koniec maja 2011 r., po 2 latach przygotowań, Ministerstwo Zdrowia przedstawiło do konsultacji społecznych projekt ustawy o badaniach klinicznych produktów leczniczych i produktów leczniczych weterynaryjnych. Ten projekt to zwycięstwo biurokracji nad deklaracjami.