Odnorodnoje Gruppy Pacyjentov - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2011)
Przy wprowadzaniu jednorodnych grup pacjentów do ambulatoryjnej opieki specjalistycznej w Polsce obowiązywały standardy białoruskie, a nie europejskie.